DOLD, pga av att text nu är gammal, sparar sidan ifall kund vill använda den i framtiden.

 

“1997 åt jag en pizza jag aldrig kommer att glömma. Jag satt i en liten by utanför Milano i Italien och njöt av en ´pizza bianca´, en vedungsbakad delikatess med Black cocktail dresses tunnskuren parmaskinka, äkta mozzarella och färsk basilika. Jag blev förälskad och tänkte att så här vill jag kunna äta även i Sverige.” Så berättar Ablahad Chamoon, av vännerna kallad abbe, om bakgrunden till Forno Romano. Året därpå öppnades den första restaurangen i Sollentuna Centrum.

 

Runt millennieskiftet var Abbe tillbaka i Italien, denna gång i Rimini. Där smakade han ett kaffe från firman Pascucci som slog det mesta han druckit tidigare. Nu serveras det Pink cocktail dresses förstås på Forno Romanos restauranger! Till sin hjälp med konceptet bakom Forno Romano har Abbe “maestro” Oscar Suzzi, välrenommerad köksmästare som kom från Italien till Sverige redan 1964. För älskare av italiensk mat är han känd för bl a restaurangsuccéerna Trattoria Romana i Gamla Stan, La Capriccio på Birger Jarlsgatan och Da Oscar på Östermalm.

Pizzorna har tagits fram av Antonio Rosso. Han kommer från Neapelbukten, där pizzan en gång “föddes” och kom 1977 till Sverige för att förföra svenskarna med sin delikata pizza.

Bra italiensk mat! Pizza, pasta. Stora portioner!

Andréas Kollmuss - 25/10/2019

Bästa pizzan! Jag har faktiskt, flera gånger, slagit vad med folk om var man kan äta den bästa pizzan och än så länge har jag aldrig förlorat. 🙂

Jonas Bergström - 25/10/2019

Ring oss idag: 08 – 752 01 50